Samenwerking

Met de jaren zijn we met verschillende collega’s tot een verrijkende samenwerking gekomen. Achter de schermen weten we ons dankbaar gedragen door een een fijne groep vrienden en collega’s. Hieronder vermelden we de mensen en organisaties die mee voor de schermen werken.

Netwerk Afgestemd Opvoeden
In 2020 richtte Jürgen dit netwerk op met als doel afgestemd opvoeden een groter draagvlak te geven. Ondertussen zijn er 65 collega’s in Vlaanderen en Nederland die dit netwerk mee vorm geven. Het is een plek voor uitwisseling, inspiratie, verdieping waarin diverse sectoren betrokken zijn (kinderopvang, onderwijs, jeugdzorg, huizen van het kind, opvoedingswinkels…).
www.afgestemopvoeden.be

Louis van Nieuland
Stressconsulant, trainer hartcoherentie, ombudsman St-Jozef Ziekenhuis Bornem, Familiaal bemiddelaar. Hij verzorgt opleiding hartcoherentiecoach in ons open aanbod.
www.louvanie.be

Aletha Solter (USA)
Oprichter van het Aware Parenting instituut in Californië, een internationaal erkende autoriteit op het gebied van opvoeding en in het bijzonder op het gebied van de emotionele ontwikkeling van het jonge kind. In mei 2009 gaf ze hier in België voor de Onderstroom enkele boeiende vormingsdagen voor professionals en ouders. Jürgen behoort tot haar wereldwijde netwerk van instructeurs en is sinds 2013 level 2 gecertificeerd.
www.awareparenting.com

Maggie Kline (USA)
Ze is senior SE instructor aan het Somatic Experiencing Trauma Institute van waaruit ze trainingen geeft in US, Australië en Azië. In Thailand leidde ze na de Tsunami in 2004 een team van hulpverleners. In haar werk met kinderen en jongeren integreert ze SE met kunst, droomwerk en spelvormen. Haar werk in Europa is vooral geconcentreerd rond haar expertise met kinderen. Marleen organiseerde met haar verscheidene trainingen in België.
www.traumahealing.org

Educatieve Academie
Jürgen gaf op de Academie meerdere bijscholingen voor therapeuten en was jarenlang supervisor voor studenten. Op dit moment is hij gastdocent in de opleiding integratieve kindertherapie en supervisor voor afgestudeerde psychotherapeuten.
www.educatieve-academie.be

VCOV
Jürgen is opgenomen in de sprekerslijst.
www.vcov.be

Icoba
Jürgen is opgenomen in hun lijst van vormingsverstrekkers op het gebied van agressie.
www.icoba.be

Centre For Generative Leadership (Utrecht)

Je kan bij ons terecht voor coaching en training op gebied van generatief leiderschap en zelfsturing, gebaseerd op het model van dynamisch balancerend leiderschap. Jürgen is gecertificeerd om te werken met de Dynamic Balanced Leaderschip ScoreCard.
www.centreforgenerativeleadership.com

Corrylaura Van Bladel
Internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. 
www.praatkracht.be 

VIVO

Deze organisatie subsidieert een tussenkomst in de kosten voor 50 coachingstrajecten rond het thema ‘sterker op het werk door verbindende communicatie’. Jürgen is opgenomen in hun lijst van Coaches.
www.vivosocialprofit.org/coaching
Daarnaast kan je met het opleidingsbudget van VIVO ook je vorming bij ons betalen.