Bezig met het laden van Opleidingen

« Alle Opleidingen

Aan de slag met de onderstroom (4-daagse)

De kracht van het thema in bijeenkomsten

28 april, 2025 @ 09:30 16:30

Vergaderingen en coaching gesprekken lijken niet altijd te gaan over wat het zou moeten gaan.  We vermijden de spanning of springen van her naar der en verliezen focus. 
Wat werkelijk van belang is, komt soms pas achteraf naar boven: in de variapunten, aan de koffiemachine of met de deurklink in de hand.  

Er is heldere waarneming en moed nodig om te benoemen wat aan de orde is, wat ontwikkeling en groei kan brengen.  

Die helderheid en moed kunnen we leren.  Themagecentreerde Interactie (TGI) biedt met een eenvoudig, maar alomvattend model van 4 factoren inzicht en dieptezicht in wat werkelijk leeft en boven water wil komen.  Dat wat onze aandacht trekt is niet altijd datgene waar we verandering mee kunnen bewerkstelligen.  In deze cursus leer je met die integrale blik kijken. Je leert te pakken krijgen wat in de onderstroom speelt. De efficiëntie en effectiviteit van gesprekken of vergaderingen nemen drastisch toe door themagecentreerd te werken.

Wat mag je verwachten?

 • De eerste twee dagen oefenen we onze eigen intuïtie en waarneming om in gesprekken de onderstroom te herkennen en te vertalen naar het thema dat ertoe doet.  
 • We formuleren het thema zodanig dat de ander(en) zich gezien en betrokken voelt.  We kunnen heikele thema’s zó formuleren dat ze verbindend werken, met respect voor de verschillen en toch een ‘kat een kat’ noemen.
 • We helpen elkaar in het ontwikkelen van ons eigen leiderschap om moedige gesprekken te voeren en thema’s op tafel te leggen.  
 • In het tweede blok kijken we naar complexe situaties waar analyse met de 4 factoren helpend is om helderheid te krijgen, en te zien wat dan het thema en eerste stappen zijn om situaties te deblokkeren of in ontwikkeling te brengen.
 • We oefenen op het inleiden van het thema en het vinden van passende interventies en werkwijze zodat iedereen mee werkt aan de gewenste verandering.
 • We oefenen een participerende grondhouding van de leider en zoeken ondersteunende werkvormen.

Voor wie

Therapeuten, trainers, teamleiders, bemiddelaars en coaches die gesprekken, opleidingen of vergaderingen efficiënter en effectiever willen laten verlopen. Iedereen die in bijeenkomsten alle aanwezige potentie maximaal wil benutten.

Datum en werktijden

Ma 18 en di 19 april 2025
Ma 12 en di 13 mei 2025

We werken van 9u30 tot 16u30, met 1u middagpauze. Onthaal is voorzien vanaf 9.00, zodat we stipt op tijd kunnen beginnen.

Kosten en voorwaarden

716 Euro (excl. 21% BTW) – (866,36 euro incl.BTW) (24 opleidingsuren – 16 TGI-sessies methodecursus)

Als werknemer in de social profit kan je deze opleiding mogelijk betalen met het vormingsbudget van VIVO.

Koffie en thee worden tijdens de pauzes voorzien.

Een heerlijke (vegetarische) lunch is inbegrepen.

Organisatie en inlichtingen

Marleen Schuurmans

administratie@deonderstroom.be

+32 485 71 33 45

 • Tijdige betaling verzekert je van je plaats in deze training.
 • Wanneer deze training niet kan doorgaan wordt het betaalde bedrag teruggestort.
 • Bij annulering rekenen we een administratieve kost aan van 20 euro (excl. 21% BTW).
 • Bij annulering binnen de acht weken voor aanvang dient 50% van het inschrijvingsgeld betaald te worden als annulatievergoeding. Bij annulering binnen de vier weken voor aanvang van de training dient het volledige bedrag betaald te worden. Tenzij een vervanger kan voorzien worden.
 • De deelnemer engageert zich voor deelname aan het volledige.
 • Deelname is vrijwillig en op eigen verantwoordelijkheid.
 • Maximum 16 deelnemers

Meer over de begeleider

Marleen Vandenberghe, erkend TGI-opleider voor de school voor TGI . Haar professioniele carrière begon in het maatschappelijk werk, socio-cultureel werk en organisatie sociologie. Ze is tevens erkend NLP trainer, bemiddelaar in sociale zaken en stress- en burnoutcoach. Medezaakvoerder van www.detriade.be.


Details

Datum:
28 april, 2025
Tijd:
09:30 – 16:30
Opleiding categorie:

Spreker

Marleen Vandenberghe

Lotushuis

Zoerleberg 30
Westerlo, Antwerp 2260 Belgium
+ Google Maps
Bekijk Locatie website

3 reacties op “Aan de slag met de onderstroom (4-daagse)”

 1. Nele De Meyer avatar
  Nele De Meyer

  Hoe zet ik zelf een onderwerp op de agenda dat een rijke dialoog stimuleert? Hoe faciliteer ik het gesprek met mijn team over wat er voor hen werkelijk toe doet? En, eens we dan in gesprek zijn, hoe kunnen we er dan samen voor zorgen dat het gesprek, wat vaak alle kanten uitwaaiert, ook richting en focus kan krijgen? Een focus die helpend en leidend kan zijn en tegelijkertijd ook mee kan bewegen met wat er wil ontstaan in een groep.
  Dat is wat ik geleerd heb in deze twee daagse opleiding, onder de deskundige begeleiding van Marleen binnen een perfect georganiseerd en welkom aanvoelend kader door Jürgen.

 2. Claire Vekemans avatar
  Claire Vekemans

  Een inspirerende 2-daagse voor iedereen die wil leren om de vinger te leggen op wat er echt toe doet, wat er speelt in een samenwerking, in een organisatie, een team,… en die daarmee aan de slag wil gaan.

 3. Aaron Vaneeckhout avatar
  Aaron Vaneeckhout

  Deze methodiek heeft een nieuwe kijk/structuur op je organisatie om te zoeken naar mogelijkheden om actie en evolutie te bewerkstelligen. De methodiek vanuit thema’s helpt om het overleg van iedereen te maken en niet enkel de persoon met ‘het hoogste woord’. Het gaat over verantwoordelijkheid nemen en aanspreken in wat we samen te doen hebben en transparantie over beide keerzijden van een verhaal mogelijk te maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.